Blog


Itt olyan témájú írások kapnak helyet, amikről szerintem érdemes szót ejteni, vagy találok valamilyen érdekességet a szakirodalomban és szívem szerint megosztanám veletek.


Az OK, hogy a kis lelkem pár hét alatt rehabilitálódik. Új értelmet kap számára a munka, megtelik motivációval, majd önbizalomtól duzzadóan, ragyogó szemekkel tekint a szebb jövő felé!...

2022. november 29.-én este Athénban a szobában piszmogunk. Evi a számítógép előtt ül, félkézzel "bújja a netet", a másik kezével vadul jegyzetel egy füzetbe. Én (2 nappal a Phidippides után) a kanapén szétfolyva, egy szobanövény aktivitását megközelítve, a plafont bámulom. Majd (derült égből a villámcsapás) elkezd kérdezgetni (mit kérdezgetni,...

Az előző írásban foglalkoztunk a bemelegítés fiziológiájával, a fő bemelegítési típusokkal, valamint a nyújtásra is kitértünk.

"Melegítsetek be!" -hangzik az edzői utasítás mindenféle edzés elején, vagy versenyt megelőzően. És bár egy közkeletű dologról van szó, a bemelegítés valódi célját és tudományos hátterét kevesen ismerik.

Na jó, elfogadom! LEHETSÉGES, hogy egy KICSIT hajlamos vagyok a szélsőségekre...

Figyelem! Mindannyiunk életét kardinálisan befolyásoló téma boncolgatása következik!

Honlapunk életében először közlök vendégszerző tollából származó írást! A sort nem is kezdhetném erre alkalmasabb személlyel, mint Evelinnel.

Pár éve akadtam rá erre a videóra az interneten. Azon túl, hogy retorikai szempontból is élvezet hallgatni, nekem többszöri meghallgatás után is hidegrázós élményt ad ez a beszéd. Megosztom veletek a szabad fordítású verziómat (de ha tudtok angolul, ne hagyjátok ki az eredetit!), hátha valaki még nem ismeri és elkél neki a motiváció így, a szezon...

És íme következzék az Antiochiai Szent Kézigránát! Mely vérnyúltámadás és egyéb kétségbeejtő kórságok idején az egyetlen szent menedéke lehet az emberiségnek!