Blog


Itt olyan témájú írások kapnak helyet, amikről szerintem érdemes szót ejteni, vagy találok valamilyen érdekességet a szakirodalomban és szívem szerint megosztanám veletek.


A minap olvastam egy gondolatébresztő hírlevelet, ezt szeretném most veletek megosztani (szabados fordításban). A cikk tárgya az alapozás. Önmagában ez egy baromira elcsépelt és unalmas téma lenne, de a felvázolt perspektívák érdekessé teszik (legalább is számomra).

COVID-sztori 2

2022.07.24

Én elégedett vagyok a felkészülési rendszeremmel. Logikusnak, érthetőnek és tudományosan alátámasztottnak érzem. Rend- és rendszerszeretetem kielégítést nyer benne, látom az eredményét és önbizalmat ad, hogy tudom, mit miért csinálok. Azonban azt is be kellett látnom, hogy egy olyan rendkívüli évben, mint 2020, egyszerűen túl statikus volt a...

COVID-sztori 1

2022.07.24

Meg kell hagyni, elég rendhagyó időszak volt a 2020-as év! A COVID-járvány és a vele együtt járó korlátozások mindannyiunk életére hatással voltak. Mivel polgári állásom során a mezőgazdaságban dolgozok, így a munkahelyemet és a rám váró munkákat illetően (a korlátozások ellenére) semmiféle változás nem állt be, hiszen élelmiszerre mindig szükség...

Már majdnem elkezdtem írni a soronkövetkező posztot valamilyen tökéletesen általános témáról, amikor bevillant, hogy végül miről kellene/illene írnom!

Erősítés 2

2022.07.24

Ott hagytam abba, hogy az enyhén skizoid konzultáció után gondoltam egy nagyot és eldöntöttem, hogy kipróbálom a hipotézisemet. Miszerint, ha az állóképességemet és a kondíciómat futóedzésekkel fenntartom/fejlesztem, akkor mellette lehetséges-e az izomerőt kizárólag erősítő gyakorlatokkal pótolnom?

Erősítés 1

2022.07.24

Verseny utáni felocsúdásom során már említettem nektek a felkészülésemnek egy (számomra) érdekes elemét. Miszerint annak ellenére, hogy a Dolihos-on 5400 m szintemelkedést kellett leküzdenem, én a márciusi terepversenyem óta nem futottam emelkedőt. Nem volt ebben kivagyiság, vagy hazardírozás, egyszerűen a szakmai kíváncsiság hajtott (mint edzőt),...

Két hét múlva, este 17 órakor "ellövik" a tavaszi célversenyemet a Dolihos-t.

Iramtervezés

2022.07.24

Montecuccoli szerint a háborúhoz három dolog kell: pénz, pénz és pénz. Ennek az analógiájára, számomra a versenyfelkészülés szellemi részéhez adatokra, adatokra és adatokra van szükségem.